MSSiKM

EXPOHunting 10-12 kwietnia i EXPOShooting 15-17 maja br.

Zaczęty przez PilotHN, 01 Marzec, 2015, 15:35:25

Poprzedni wątek - Następny wątek

PilotHN

Niejako z kronikarskiego obowiązku informuję o dwóch ważnych imprezach targowych z bronią palną w roli głównej. Miejsce - Targi Expo Silesia w Sosnowcu.

http://www.exposilesia.pl/expohunting/pl/

O ile EXPOHunting jest juz tradycją w naszym strzeleckim światku i jest adresowana głównie pod środowiska łowieckie, o tyle nowością są targi EXPOShooting - Targi strzelectwa, militariów i surviwalu. Czyli dokładnie coś dla nas. Zakres tematyczny niemal pokrywa się z naszymi zainteresowaniami, sądzę że to impreza niemal obowiązkowa :).

http://www.exposilesia.pl/exposhooting/pl/

Jeszcze w zeszłym roku koledzy z ŚSMB proponowali dyrekcji Targów rozszerzerzenie formuły o środowiska strzeleckie. Tym bardziej cieszy, że ExpoSilesia zorganizowała osobną imprezę.

Jako że impreza zahacza o Noc Muzeów, po wystawie proponuję szybki sen i w sobotę rano wyjazd na targi. Tradycyjnie oferuję 6 miejsc w moim vannobusie na trasie Olkusz-EXPO Silesia i z powrotem. Podobnie na ExpoHunting, na które wybieram sie w sobotę 11.04.

bartos061

No ja na EXPOHunting będę pewnie służbowo w piątek 10.04.
Jak by ktoś nie mógł w weekend to z jedno - dwa miejsca też pewnie by się znalazły.
Na EXPOShooting się piszę z tym że na tą chwilę za wcześnie żeby deklarować się na 100%

Kontynuując jeszcze ciekawe targi to 15 - 17.04 w Warszawie odbędą się targi Policyjne EUROPOLTECH.
Też się pewnie będę wybierał służbowo. Jak dostanę zgodę na przejazd pociągiem to pewnie będziemy tak jechać. Siedziba targów jest 300 m od dworca zachodniego.
Cena biletów na "Pendolino" do Wa-wy to nie całe 50 PLN przy odpowiednio wcześniejszym zakupie.
Jak nie dostanę zgody - pozostaje samochód - też z jedno miejsce mógłbym wygospodarować.

PilotHN

Europoltech... Hm... W jaki dzień pojedziecie? Mogę sie zastanowić, zaliczę dwa hobby: kolejowe i militarne :)

bartos061

gutek

Jeśli chodzi o pendolino to dramat. Nadaje sie co najwyżej jako kolej podmiejska. Wole nasze składy.

bartos061

Eee tam - jechałem ostatnio i było OK. Ale ja za wybredny nie jestem - wystarczyłby mi KL.

WTK

PilotHN, tak wstępnie rezerwuję sobie miejsce na ExpoHunting (11.04). Na EXPO Silesia niestety nie mogę :( Inny ważny wyjazd mi przeszkodzi, no chyba, że coś się jeszcze zmieni. Prawdopodobnie będę mógł się wybrać na EUROPOLTECH. Bartos, jedziesz na całe targi czy w jakiś konkretny dzień? Na całe nie mam szans, ale jeden dzień jest pradopodobny.

bartos061

Wybieramy się na jeden dzień. Który - jeszcze nie wiadomo. Może jutro będę coś wiedział.

bartos061

Właśnie wróciłem z EXPOHunting - bida z nędzą. Głównie dla tego, że wszyscy co mnie interesowali nie przyjechali - przerzucili się na maj.

bartos061

No i w przeciwieństwie do Sosnowca - dzisiejsze targi policyjne bardzo udane.
Firmy około strzeleckie dopisały. Między innymi:
Cenzin - z Glockiem, FN, B&T i Mossbergiem.
Cenrex - z H&K
Incorsa -z Norinco
FB - z MSBS-em i RAGUN-em
Tarnów - z ALEXEM
Dodatkowo to co lubię najbardziej czyli celowniki i lasery. Wszystkie głównie liczące się firmy z najnowszymi produktami:
Aimpoint, Eotech, Trijicon, Surefire, Insight technology, Steiner, S&B, Meprolight.
I wszędzie oprócz sztandarowych - najnowsze produkty.
Jak dobrze pójdzie, to się dogadałem z firmą i może dostanę Meprolighta do testowania na jakiś czas  ;D
Oprócz tego kupa sprzętu taktycznego. Kamizelki, kabury, pasy, plecaki, apteczki, noże itd.
Dopisały też wszystkie redakcje - wszystkich pism o broni.
Dodatkowo kupa różnorakiego sprzętu co to w ogóle nie wiem do czego jest, roboty, drony itd.
Były też wystawy Policji, ŻW, BOR-u.

Za rok na pewno będę próbował powtórzyć wyjazd!

adrian1

Witam wszystkich

15 kwietnia – w środę wybrałem się wraz z ,,bartos061" oraz dwoma innymi kolegami na EUROPOLTECH2015

- Atmosfera Super tylko powrotne Pendolino nas trochę rozczarowało ;) – nie doczytaliśmy czym będziemy w drodze powrotnej jechać ale kombinacja to większa część sukcesu więc się udało.

W związku z faktem iż zrobiłem trochę fotek postanowiłem coś wrzucić na forum:

"http://s296.photobucket.com/user/ads104/slideshow/europoltech2015%20%20Warszawa%2015%2004%202015r"

Pozdrawiam i czekam na dalsze wypady

P.S. – zdjęcia zrobione amatorskim kieszonkowcem.

PilotHN

WTK

No cóż, byłem blisko... Niestety okazało się, że mam wybór: albo Gward do kolekcji, albo targi. Wszystko przez to, że zakup był możliwy albo do południa albo późnym popołudniem/wieczorem. Na targi z bronią nie mogłem wejść, zostać do późna też nie... Ciężko było, ale ostatecznie wybrałem Gwarda. Może następnego roku nie będę miał takiego dylematu.
PS. Wracałem godzinę po Was bez żadnych problemów. W Krakowie parę minut przed planowym czasem przyjazdu. Jak widać nasze koleje traktują Pendolino wybitnie priorytetowo a inne pociągi, nawet EIC olewają. Smutne, ale co możemy zrobić?

gutek

WTK

Niestety w Bousie już nie mieli :'( Pozostał mi Magazyn Uzbrojenia z wyższą ceną. Można go jeszcze u nich obejrzeć, bo nie zdjęli jeszcze ze strony: http://www.magazynuzbrojenia.pl/pl/c/Bron/12/3
Ten poniżej, mniej czerwony, jest teraz mój :)

adrian1

EXPOShooting 15-17 maj 2015

Byłem, zobaczyłem i się zawiodłem

Zdjęcia:
http://s296.photobucket.com/user/ads104/slideshow/

Targi dość małe, bardzo mała liczba stoisk z bonią palną stale tylko ASG oraz hukowe.
Na szczęście klimat poprawiły, łuki (możliwość strzelania z łuku bloczkowego), kusze oraz wykłady o ciekawej tematyce.

Pozdrawiam

PilotHN

Weź pod uwagę, że były to pierwsze takie targi. Wiele firm o nich nie wiedziało, lub miały inne plany. Ale to się rozwinie.