MSSiKM

Strzelnice w Krakowie

Zaczęty przez bartos061, 02 Luty, 2014, 22:13:56

Poprzedni wątek - Następny wątek

bartos061

Dzięki za informację odnośnie Mogilskiej.
Na Pasterniku abonament już mamy - przejrzyj sobie inne tematy.

rysa

Była jeszcze strzelnica klubu sportowego  SPARTA   przy Zakładach Tytoniowych w Krakowie.
był basen kryty, kręgielnia a w piwnicy  strzelnica 10m dla pneumatyk , 25m dla 5,6 mm
I oś 50m dla pd. Był to mój pierwszy klub strzelecki do którego zapisałem się jakieś  30 lat temu.
Strzelnicę prowadził  p  Orczyński .   Teraz są tam Zakłady Tytoniowe Philip Morris
Obiekt sportowy nowy właściciel terenu zlikwidował.

P226

Kiedyś tam pracowałem i o strzelnicy wiedziałem ale jakoś "za młody" chyba byłem:)

towarzysz eM

Cytat: P226 w 01 Maj, 2014, 20:06:47
Kiedyś tam pracowałem i o strzelnicy wiedziałem....

Oj to chyba dawno było. Mieszkam w bloku "Filipa" od jakiegoś czasu i o strzelnicy nawet nie słyszałem.

P226

WTK

A teraz smutna informacja: strzelnica w Zielonkach przeszła do historii. Właściwie powinien o tym pisać ktoś z ZSD ale oni są teraz zajęci przenosinami, na razie na Pasternik.

gutek

Kolas

Pozdrawiam
Kolas

MaciekSz

To bardzo zla wiadomosc :(

Kto do tego przylozyl reke?

WTK

Info na http://zsd.org.pl/
Być może koledzy coś więcej powiedzą jak skończą przenosiny i będą mieć czas pogadać.

Navy.36

Cześć, wybieram się w sobotę (6.02.2016) po raz pierwszy na Strzelnicę Pasternik. Mam zamiar przestrzelać swojego Remingtona CP. Czytałem, że w soboty zbierają się tam miłośnicy CP - czy ktoś stąd się wybiera może? Chętnie zdobędę trochę wiedzy od kogoś bardziej doświadczonego.
Pozdrawiam.

pajakt

No to odświeżę trochę temat. Ok. 600 metrowa strzelnica była pod fortem Batowice. W tej chwili są tam likwidowane działki (pewnie jakiś deweloper się nimi zajął), a na kulochwycie wciąż do obejrzenia betonowe relikty urządzeń strzelnicy.

bartos061

Dzięki wielkie za informację.
Łoooo matko 600 metrów !!!  - a teraz jest walka żeby 100 było w Krakowie.

pajakt

warto obejrzeć zanim tego spychacze nie zaorają

bartos061

Z której strony tam się najlepiej wybierać?

pajakt

O kurczę, trochę dawno padło to pytanie! Cóż z poślizgiem, ale odpowiadam. Najlepiej podjechać pod fort Batowice. Potem pieszo alejką wokół fortu w lewo na zachód. Schodkami w dół. Po lewej stronie schodków będzie kulochwyt.