MSSiKM

Zygmunt Kraus – plebiscyt Patriotycznie Zakręceni

Zaczęty przez Tomek, 05 Styczeń, 2014, 22:19:28

Poprzedni wątek - Następny wątek

Tomek

Zwracam się z prośbą o oddanie głosu w plebiscycie Patriotycznie Zakręceni na mojego znajomego – pana Zygmunta Krausa. Prowadzi on w Wadowicach Prywatne Polsko-Amerykańskie Muzeum Hell's Angel poświęcone załogom amerykańskich samolotów zestrzelonych nad Polską w czasie II wojny światowej. Kolekcja pana Zygmunta jest jednak znacznie szersza i obejmuje także liczne pamiątki związane z 12 pułkiem piechoty, Ziemią Wadowicką, Polonią i przyjaźnią polsko-amerykańską, malarstwem, numizmatyką, medalierstwem itd. Swoje muzeum prowadzi od wielu lat własnym sumptem i bez żadnej pomocy ze strony czynników oficjalnych, które są do niego wręcz wrogo nastawione i prowadzą działania zmierzające do zawłaszczenia jego ekspozycji. Myślę, że wysokie miejsce w plebiscycie będzie skromną formą wynagrodzenia jego wieloletniego wysiłku i trudu włożonego w popularyzację historii.
Tutaj można oddać głos: http://krakow.naszemiasto.pl/plebiscyt/karta/873,zygmunt-kraus,27432,id,t,kid.html

PilotHN

UES

kmozo

Tomek

Cytat: UES w 05 Styczeń, 2014, 23:41:33
jak zawładnąć zbiory?...
Dziękuję serdecznie za oddane głosy. Kiedyś kolekcja pana Zygmunta była eksponowana w jednym z pomieszczeń Muzeum Miejskiego w Wadowicach, a on sam był zatrudniony jako pracownik tego muzeum. Jednak po paru latach zaczęły się konflikty między władzami muzeum, władzami miasta a p. Zygmuntem m.in. w kwestii własności eksponatów. Muzeum Miejskie stwierdziło, że skoro kolekcja jest prezentowana w salach muzeum to eksponaty stały się własnością Muzeum Miejskiego. Wtedy p. Zygmunt przeniósł ekspozycję do innego budynku, ale nie wszystkie eksponaty udało mu się odzyskać. Sprawa znalazła finał w wadowickim sądzie rejonowym, niestety wyrok był niekorzystny dla p. Zygmunta, bowiem sąd potwierdził jego prawa własnościowe do kolekcji, jednakże stwierdził, że ze względu na ich wartość historyczną działania Muzeum Miejskiego były dopuszczalne (!).

P226

Tomek

Dziękuję wszystkim za oddane głosy, Zygmunt Kraus zajął drugie miejsce. Szkoda, że o plebiscycie dowiedziałem się w ostatniej chwili, pewnie udałoby się zebrać więcej głosów.

Kolas

Pozdrawiam
Kolas

WTK

Ja też nie zdążyłem  :( Nauczka dla nas: trzeba zaglądać codziennie  ;)

PilotHN

I tak jest nieźle, rekordziści nie zaglądają już ponad rok! :D

Tomek

WTK

No, tym razem zdążyłem i od razu się wkurzyłem. Czymu głos oddany przez Szajsbuka jest warty 5 razy więcej niż ten "normalny"? No więc oddałem 5 głosów normalnych... Akcję jeszcze będę powtarzał. Przy okazji, głosowanie w wyniku jakiegoś błędu w kodzie skryptu nie działa poprawnie na Operze.

WTK

Zwracam uwagę, że głosować można do 2 lutego do północy. Każdy może oddać pięć głosów na dobę, na podanej stronie, i 3 głosy na dobę ale liczone x5, przez twarzoksiążkę. Tak więc do dzieła! Szczególnie ludzie mający konta na Facebooku mogą tu dużo zrobić.

Tomek

Dziękuję za każdy głos i zachęcam do oddawania kolejnych, dla tego człowieka to naprawdę bardzo ważne.

kmozo

WTK

Jak zauważyłem, zmniejsza się dystans do drugiego miejsca. Głosujmy więc i zachęcajmy innych...

PilotHN

Klikam z 3 róznych kompów. A pejsowe głosy są tak cenne dlatego, że aplikacja zbiera wszystkie dane o profilu i jego znajomych.

Tomek

Ponownie ośmielam się prosić o Wasze głosy. Na chwile obecną p. Zygmunt zajmuje pierwsze miejsce, ale przewaga jest niewielka, tym bardziej proszę o mobilizację i oddawanie głosów. Z góry bardzo dziękuję!
http://malopolskie.naszemiasto.pl/plebiscyt/karta/zygmunt-kraus,1258,28630,t,id,kid.html

WTK

PilotHN

Zmienili tokeny i nie mogę głosować w robocie :(

Tomek

Bardzo serdecznie dziękuję za każdy oddany głos. P. Zygmunt zajął drugie miejsce, ale rywalizacja była naprawdę bardzo ostra, a liczba głosów imponująca. Jeszcze raz dziękuję:)