MSSiKM

Zdjęcia broni

Zaczęty przez gutek, 14 Listopad, 2014, 01:38:01

Poprzedni wątek - Następny wątek

gutek

P-83

Bartek DJC

to ja też kilka dodam ;)

bartos061

Jakoś wcześniej w ogóle nie zauważyłem tego tematu :o
gutek - Gratuluje nabycia P-83 !!!

Bartek DJC - To wszystko twoje zabawki ?
Osobiście nie lubię CZ-tek - Nie przejmuj się - ja tak już mam, że mam wiele broniowych fobii i CZ-tki są jedną z nich  ;) , chociaż i tak to nie przebije mojej niechęci do .22 8)
Nie mniej  kolekcja bardzo fajna!!  Mam nadzieję, że kiedyś dasz wypróbować 97-kę bo od dawna strasznie jestem jej ciekaw.

Mój najnowszy Springfield 1911-A1 w wersji MEU(SOC)  (jeszcze nie skończony) no i kubek bojowy z amunicją:

Bartek DJC

Cytat: bartos061 w 06 Styczeń, 2015, 14:45:29
Bartek DJC - To wszystko twoje zabawki ?
Osobiście nie lubię CZ-tek - Nie przejmuj się - ja tak już mam, że mam wiele broniowych fobii i CZ-tki są jedną z nich  ;) , chociaż i tak to nie przebije mojej niechęci do .22 8)
Nie mniej  kolekcja bardzo fajna!!  Mam nadzieję, że kiedyś dasz wypróbować 97-kę bo od dawna strasznie jestem

Niektore mam nadal ale wiekszosc juz niestety nie.
Z CZ akurat 97b mi zostala wiec jak cos to oczywiscie dam sobie sprobowac

bartos061

Fajnie - chętnie porównam coś z 1911-ką w tym samym kalibrze. Sporo z niej wystrzeliłeś? Jak wrażenia?

No to szanowni członkowie zamieszczać foty swojego szpeju ;)

Bartek DJC

Cytat: bartos061 w 06 Styczeń, 2015, 21:12:56
Fajnie - chętnie porównam coś z 1911-ką w tym samym kalibrze. Sporo z niej wystrzeliłeś? Jak wrażenia?

Puki co przebieg iście kolekcjonerski - 50 szt. :)

Cytat: bartos061 w 06 Styczeń, 2015, 21:12:56
No to szanowni członkowie zamieszczać foty swojego szpeju ;)

to jeszcze coś takiego

bartos061

A reszta co? - aparatu na komunie nie dostała ? :o

terry

już ostatnio poczułem się wywołany do tablicy  :-[ no i wrzucam swój arsenał, jeszcze przez małe "a"   ;)
remington 700

terry

terry

i jeszcze jedno

terry

klocek 17

terry

i najmłodszy a zarazem najstarszy kompan - Triochliniejka lub jak kto woli Mosin Nagant prod. 1952. Jakość pozostawia wiele do życzenia szczególnie kiedy najpierw zobaczy się te mistrzowskie zdjęcia będące wyżej, ale to tylko aparat z komórki i światło lampy naftowej (piszę o jakości zdjęć, bo kolekcja broni się sama  ;) ).

terry

i już kończę ze spamowaniem - ostatnie.

kmozo

trochę mojej kolekcji ...

terry

Ciekawe towarzyszki się tam w tle pojawiły, żeby było tematycznie powinny nosić sowieckie mundury  ;) Trzeba pamiętać, że masz dwa manekiny na ewentualne wystawy.

PilotHN

Taa, temat wystawy: Rewolucja wczoraj i dziś :D

terry

Temat dobry, namiot prawie jest, jeszcze tylko koksownik i możemy się rozstawić po Mariackim. ( zestaw ze stolikiem od Kmoza też niczego sobie - ktoś tu pisał o filmach w tle wystawy). 

PilotHN

Miałem na myśli, że kiedyś rewolucję robili moskale, a dzisiaj to hasło jest modne w krajach afrykańskich (nawiązując do "manekinów" kmoza). W końcu w Afryzr tyle jest różnych klanów i każdy chce kogoś wyzwalać od czegoś, zazwyczaj od życia...

AdamH

Na początek dwa zgoła różne sharpsy

kmozo

terry,

moje dziewczynki wojują w bikini,
taki klimat ...

Bartek DJC

dawno nic nie było to zamieszczam dwie tapety do windowsa ;)

bartos061

Jak pisał "przedpisca" dawno się nic nie działo - to wrzucam koszerną rodzinkę:

UES

Z czasów kiedy jeszcze nie myślałem o możliwości posiadania.
Na foto repliki ASG.

Obecnie rodzina z foto jest odbudowywana. Ale już nie ASG.

bartos061

Coś się fotka nie otwiera

AdamH

K31 z 1946r.

bartos061

Patrzyłeś czy masz karteczkę z danymi żołnierza pod stopką kolby? ;)

AdamH

Sprawdzałem - pusto. Według numeru seryjnego ten egzemplarz należał do straży granicznej. Trudno kupić 7,5x55; dorwałem 2 paczki i kupiłem pociski .308 do elaboracji.

bartos061

A nie da się dorobić komory do .308? Ułatwiło by to zaopatrzenie.

AdamH

Zobaczymy jak pójdzie elaboracja. Dostępne są matryce lee, hornady, rcbs i redding. Nie wiem jaką trwałość mają łuski partizan - na forach znalazłem wpisy o minimum pięciokrotnym użyciu; na egun da się dostać łuski thun i norma które są znacznie lepszej jakości. Jeśli to się okaże zbyt pracochłonne to pomyślę o wkładce .308.
Żeby nie robić offtopa: