MSSiKM

PETYCJA DO PREZYDENTA RP O REFERENDUM KONSTYTUCYJNE W SPRAWIE PRAWA DO POSIADANI

Zaczęty przez glock19shooter, 08 Styczeń, 2016, 19:26:12

Poprzedni wątek - Następny wątek

glock19shooter

Koleżanki i koledzy,
znalazłem na stronie Maxa Kolonko jak w temacie. Zbiera podpisy pod petycja do Prezydenta RP w sprawie tego referendum.
Jak jesteście zainteresowani (ja już podpisałem) to tu jest link:
http://maxkolonko.com/main/mmk/?p=1676
Pozdrawiam z NATO  8)

Lemur

Witam.
Pisałem dziś w tej sprawie do pana Mariusza, liczę na odpowiedź,
Otóż uważam, że  pomysł referendum jest chybiony, to znaczy przedwczesny.
Polacy ogólnie są przeciw, takie mam przekonanie. Sądzę, że jeśli dojdzie do referendum i będzie kworum, nasi rodacy wypowiedzą się przeciw. Zróbcie sondę na ulicy, Ja zrobiłem i załamałem się. 90% było zaskoczonych i myślało że to żart, Po chwili odpowiadali, że raczej nie. Spotkałem 1 (jedną) osobę, która wiedziała o co chodzi i była "za".
Uważam, że najpierw trzeba uświadomić naszych rodaków, a później organizować referendum. Obecnie jest na to za wcześnie!

glock19shooter

Oczywiście zgadzam się w 100%, kilkadziesiąt lat propagandy i rozbrajania dają owoce i minie jeszcze sporo aby to zmienić.  Na razie petycje popiera 75 tys. Obywateli także i tak chyba nie dojdzie do skutku. Znając Kolonko to jest jego sonda z której wyciągnie odpowiednie wnioski.  Ja jednak zdecydowałem się to poprzeć, myślę, że to nie zaszkodzi :)

Lemur

Dokładnie tak jak piszesz. Oby jednak to tego referendum nie doszło ;)