MSSiKM

PRZYWITAJ SIĘ!

Zaczęty przez Red Siedemosiem, 26 Czerwiec, 2014, 01:35:08

Poprzedni wątek - Następny wątek

Red Siedemosiem

Witam Wszystkich!

Mowia na mnie Red, 36 lat, mieszkam w Olkuszu. Od 'lebka' strzelam z pneumatycznej, od jakiegos czasu nosze sie z zamiarem cwiczenia strzelectwa dynamicznego na 'normalnej' broni.

pozdrawiam,
Red

kmozo

Witaj,

popraw pisownię,

powodzenia

terry

Wujek Staszek by się nie powstydził.

Qriss

Witam Wszystkich i pozdrawiam z Jaworzna.

freez24

Witam wszystkich gorąco.
Jacek

seth91

Witam wszystkich i pozdrawiam!

Olaf

Krakus

Witajcie!
Mam jakieś 40 lat, w latach licealnych strzelałem z kbks i zafascynowany biegałem po lasach kopiąc wymiarowe okopy wg "Podręcznika dowódcy drużyny". Potem długo, długo nic (studia i praca bez jakiegokolwiek związku z "Podręcznikiem..")  Ale prawdą jest, że "pierwsza miłość nie rdzewieje" :)
Pozdrawiam,
Adam

MaciekSz

adrian1

Witam wszystkich.

Mieszkam w rejonie Ojcowskiego Parku Narodowego -  interesuje się głównie bronią palną oraz bronią białą.

Pozdrawiam

PiotrD

Witam wszystkich.

Miałem przyjemność skorzystać już kilkukrotnie z okazji do rozmowy z członkami stowarzyszenia podczas wystaw, cieszę się mogąc także wreszcie mieć szanse to wirtualnej wymiany zdań.
Moje zainteresowania skupiają się przede wszystkim na mechanice broni, ale trudno tu mówić o jakimś ograniczeniu. Jestem wychowany w kulturze myśliwskiej, od małego wychowywany z .22 i ,,szestnastką" przy boku. Dziś, po powrocie kilka lat temu do kraju, kontynuuje pasje, kolekcjonując repliki, czarnoprochowce oraz literaturę w temacie. Od czasu do czasu redaguje kanał na YT, oraz w miarę możliwości, staram się ćwiczyć oko na strzelnicy

Pozdrawiam
P.

kamel63

Witam i Pozdrawiam!
Janusz ;D

MaciekSz

Czolem.

Kanal jest o broni? Poprosimy namiar.

PiotrD

No niestety kanał nie jest o broni .... palnej, choć może kiedyś się odważę. Założyłem go 8 lat temu i dziś raczej służy mi do uczenia się pokory :) . Z każdym mijającym dniem widzę coraz więcej błędów, ... sam bym siebie pewnie nie subskrybował. :D
Krótko mówiąc, nie chwaliłbym się nim, ostatni update był rok temu, jednak skoro pytacie:
https://www.youtube.com/channel/UCRnK0eYmeg_lZQk6cWdsZFg

No i jeszcze jedna prośba: wyrozumiałość byłaby wskazana. :)   

mroczny wilk

Chciałbym się z wszystkimi forumowiczami przywitać. Mam 37 lat mieszkam w Zakopanem. Chce wstąpić do klubu w okolicach mojej miejscówki żeby trenować strzelanie które daje mi wiele frajdy. Nie jest to jedyna moja pasja ale od czasów wojska a potem kilku lat w grupach rekonstrukcji historycznej coraz bardziej napalam się na strzelanie.  Pozdrawiam.

MaciekSz

Czolem, wydaje mi sie, ze na temat mozliwosci strzelania w Zakopcu predzej dowiesz sie czegos na forum bron.iweb.pl.

PilotHN

Nowy Targ, tam jest klub LOK i strzelnica.

MPR

Witam Koleżanki i Kolegów z forum i Stowarzyszenia,
Jestem Michał, 36 lat -  zainteresowanie tematyką militariów pojawiło się już w dzieciństwie, aktualnie strzelam sportowo z broni bojowej, głównie w konkurencjach dynamicznych. Jestem z Krakowa.
Pozdrawiam
MPR  ;D

Cavtan

TCSH

Witam wszystkich:)
Jestem z Olkusza acz pracuję w Krakowie, strzelectwem interesuję się od dłuższego czasu - strzelam głównie w Paczółtowicach i głównie sam - jakoś znajomych to nie kręci albo kręci jednorazowo. Strzelam głównie z pistoletu 9mm oraz AK i pochodnych - jak dotąd. Chętnie poznam pasjonatów strzelectwa i jakby co, w Paczółtowicach mam zniżki:)

PilotHN

Basman

Witam wszystkich i serdecznie pozdrawiam z Krzeszowic.
Fajna strona i ciekawe forum.Popisze sobie z Wami Szanowni koledzy i koleżanki,gdyż również należę do grona sympatyków sprzętu wojskowego.A strzelnica nie jest mi obca...  ;)
Obecnie nie jestem zrzeszony w żadnym stowarzyszeniu,czy też organizacji,ale przez 10latek prężnie działałem w WP.

bartos061

WItaj,
A nam WP też nie jest obce  ;D

Andi 74

Witam wszystkich formowaczy.
Jestem nowym członkiem .:)
Mam na imię Andrzej i jestem z Krakowa.
Interesuje się tematyką militarną.
Posiadam patent strzelecki i czasem biorę udział w zawodach strzeleckich :)
Pozdrawiam Wszystkich .
Andi 74

Vincent

Witam Was serdecznie!

Mam na imię Emil, interesuję się tematyką nowoczesnych militariów. Zbieram przedmioty umundurowania, wyposażenia oraz elementy uzbrojenia obecnych jednostek specjalnych takich jak jednostki podległe polskiemu DOS czy amerykańskich CAG, SEALS.
Hobby tym poświęcam się już około 10 lat, głównie biorąc udział w różnorakich zlotach oraz symulacjach. Posiadam dużo nowoczesnego sprzętu oraz bardzo ładnie odwzorowaną replikę karabinka HK416D 10,5". Jest to jedna z 2 replik tego typu jakie podejrzewam powstały u nas w kraju a możliwe że na świecie.
Za namową kolegi UES'a zamierzam wznieść się na wyższy poziom i uświetnić swoje zbiory o jednostki broni palnej odpowiadające okresowi historycznemu jaki mnie interesuje.
Jestem też skłonny udostępnić swój sprzęt na potrzeby eventów / wystaw stowarzyszenia jeśli zajdzie taka potrzeba.

Dodatkowo zapraszam do zakładu kaletniczego mojej rodzicielki:
https://www.facebook.com/Krakowski-szewc-kaletnik-Ewa-Zubrewicz-153343888019992/
Mama ma spore doświadczenie w sprawach nietypowych, przykładowo naprawie oryginalnego plecaka używanego przy desancie wojsk alianckich na Normandzkiej plaży.
Chętnie podejmie się reparacji elementów wyposażenia, kabur, zawieszek broni białej. Możliwe ze wykona kaburę lub tym podobny przedmiot zgodnie z dostarczonym wzorem, wymaganiami. Warto zapytać.

Pozdrawiam!

bartos061

Witaj,
Ja z zakładu na pewno skorzystam - tym bardziej, że rzut kamieniem od mojej roboty ;-)
A ostatnio jak szukałem kaletnika to nigdzie znaleźć nie mogłem ::)

PilotHN

Offtopic: Kierownice samochodowe też obszywacie? moja jest już tak zhaharzona, że wstyd jeździć... :)

UES

Czołem.
Emila znam już długo. I jesteśmy w kontakcie mimo iż życie powiodło go do 3 City.
Ale do zakładu mamy zawitam z plandeką i wzorami poduch foteli do Mutta...też wcześniej na to nie wpadłem...

Vincent

Kierownicy raczej nie ale w mojej okolicy w Starogardzie Gdańskim jest jeden prawdziwy Mistrz w tej dziedzinie.
Mogę go namierzyć.
Rodzicielka dodatkowo świadczy usługi szewskie i wszystko co z tym związane.

bartos061

Tomek - kierownice kiedyś gość robił na Wrocławskiej. Mogę się zorientować czy jeszcze jest.

PilotHN

OK, będę wdzięczny. Jak znajdziesz, dopytaj czy działa na poczekaniu (2-3 h), czy też trzeba mu zostawić na dłużej.