MSSiKM

PRZYWITAJ SIĘ!

Zaczęty przez Red Siedemosiem, 26 Czerwiec, 2014, 01:35:08

Poprzedni wątek - Następny wątek

bartos061

OK dam znać w tygodniu. BTW Twój magazynek leży u mnie.

irq11

Cześć!

Jestem z okolic Krakowa. Interesuję się militariami od bardzo długiego czasu. Dzięki Wam pogłębiam swoją wiedzę na ten temat.

Pozdrawiam!
Irq11

DWSD

Witam wszystkich,

Nazywam się Dawid jestem z pod Myślenic, ale pracuję w Krakowie, jestem już członkiem stowarzyszenia Kolekcjonerów Broni w Rudach Raciborskich i posiadam broń Mysliwską i Sportową. Zainteresowałem się forum, bo moge wymienić informację z osobami z okolicy.

Pozdrawiam

Kuba747

Witam wszystkich,

Mam na imię Kuba, jestem z Krakowa strzelectwem interesuję się interesuje się od zawsze.
Mam doświadczenie w większości kategorii: wiatrówki, paintball, asg, centralny zapłon, boczny zapłon.
Niestety jeszcze mam lukę w czarnym prochu.

Pozdrawiam wszystkich użytkowników

fron

Hej
mam na imię Łukasz mieszkam sobie w Chrzanowie interesuje mnie bron palna i nie tylko, chciałbym poszerzyć swoją wiedzę i sprzęt militarny.
Mam nadzieję że spotkam tu super ludzi. :)

PilotHN

Zapraszamy 11.11 do Paczółtowic, a na pewno ich spotkasz :)

młodykrak

Cześć wszystkim

Jestem Mateusz i jestem z Krakowa  :D trafiłem do tego miejsca, ponieważ interesuję się tematyką broni i chciałbym poznać ludzi, którzy podzielają moje zainteresowania. Od dłuższego czasu dobijam się do Was, aby móc dołączyć do Waszego stowarzyszenia i mam nadzieje, że znajdzie się ktoś życzliwy, kto mi w tym pomoże.

Czajnik

Cześć wszystkim,

Mam na imię Piotr i jestem nowo zalogowanym forumowiczem. Interesuję się bronią białą oraz szeroko pojętymi militariami. Jestem z Krakowa. Mam nadzieję, że w przyszłości zostanę członkiem stowarzyszenia i dołączę do małopolskiej braci strzeleckiej.

Pozdrawiam

Klima

Witam serdecznie Wszystkich.
Pochodzę i mieszkam w Trzebini, zbieram militaria oraz zabytkową motoryzację. Chciałbym zostać członkiem stowarzyszenia, ponieważ mam zamiar powiększyć kolekcję o broń z okresu pierwszej jak i drugiej wojny. Chciałbym również dowiedzieć się jaki proces rekrutacji uwzględnia Stowarzyszenie w celu posiadania broni kolekcjonerskiej.
Pozdrawiam i przy okazji składam życzenia samych dobroci, zdrowia i dziesiątek na tarczy :-)
Tomek

Lemur

A zatem witam się.
Jestem Lemur. Mieszkam w Krakowie. Jestem członkiem Arsenału (KRK) oraz Nototenii (też KRK).
Zalogowałem się tu, ponieważ chcę również należeć do "Małopolskiego Stowarzyszenia Strzelców i Kolekcjonerów Militariów".
Szczególnie interesują mnie czasy powojenne, czyli po 1945, oraz konflikty zbrojne (przepychanki) po Wojnie.
Jednakowoż nie gardzę osiągnięciami XIX wieku, a co za tym idzie CP, jako prekursora nowoczesnej broni palnej, która również leży w zakresie moich zainteresowań.
Moim celem jest poszerzenie kolekcji (jak dotąd skromnej) o egzemplarze współczesne, w tym bojowe. Szczególnie interesuje mnie  broń krótka oraz gładkolufowa.
Chciałbym móc dzielić swoje zainteresowania z bardziej doświadczonymi ludźmi, by czerpać z ich doświadczenia oraz, jeśli to możliwe, dać coś od siebie.

Pozdrawiam miłośników militariów z Małopolski oraz okolic i czekam na odzew ;)

piotr

Witam wszystkich.

Na imię mam Piotr. Od wielu lat pracuję w branży IT. Jestem żołnierzem rezerwy oczekującym po ukończonym kursie na odebranie patentu oficerskiego. Jeśli chodzi o poglądy, to jestem wyznawcą wolności i odpowiedzialności jednostki. Oprócz broni i militariów interesują mnie konie, wszystko co związane jest z off-roadem - a w szczególności z LandRoverem oraz podróżowaniem poza asfaltem i literatura.

Navy.36

Witam!

Mam na imię Maciek, mam 30 lat. Odkąd sięgam pamięcią moją pasją było zbieranie militariów i strzelectwo - najpierw pneumatyczne, później broń bocznego zapłonu, a  na myśliwskiej skończywszy.
Nie mogę powiedzieć, że strzelałem w życiu mało, ale zawsze jednak było to realizowane z doskoku... A to jakieś zawody strzeleckie, a to zwyczajny wyjazd na strzelnicę.

Od jakiegoś jednak czasu utwierdzam się w przekonaniu, że czas wziąć sprawy w swoje ręce i tak też robię :) Jako, że historię i zbieractwo mam we krwi zabrałem się za tworzenie kolekcji rewolwerów czarnoprochowych - na tyle póki co mogę sobie pozwolić. Mam nadzieję, że moja kolekcja będzie się powiększała - w planach mam następnie karabiny czarnoprochowe, a z czasem jeżeli kiedyś będzie mi dane chciałbym także wejść w świat broni współczesnej...

Tyle na temat planów, a na razie skupiam się na czarnym prochu i daje mi to dużo frajdy :) Mam nadzieję poznać tu ciekawych ludzi, z którymi od czasu do czasu można spotkać się na strzelnicy, a także powymieniać poglądami tu na forum.

Pozdrawiam!

MaciekSz

Witamy!

My, zadymiacze, jestesmy tu w mniejszosci, ale zyjemy i nie poddajemy sie.

franek

Witam,

"zadymiacz" , strzelec sportowy i kolekcjoner.
Kolekcjonuję raczej solidne wojskowe szpeja niż delikatne, zdobione działa sztuki ... Najchętniej kompletne z tym co przyczepić, podwiesić można.
Pracuję w Krakowie, do klubu strzeleckiego należę w Warszawie pod WPA podlegam jeszcze gdzieś indziej. Takie życie.

Joule

Witam,

jestem Leszek, militariami interesuję się od zawsze ;) Strzelam sportowo (KS KVG Paczółtowice) od jakichś 2 lat, posiadam Patent i Licencję PZSS, wcześniej strzelałem rekreacyjnie, niedzielnie. W tej chwili jestem ogarnięty z kilkudziesięcioma startami i składam papiery o pozwolenie do celów sportowych. Z własnych, strzelających zabawek, posiadam od kilku lat Colta Navy .36 Uberti. Póki co raczkuję z "posiadaniem", z tego tytułu liczę też na pomoc w wyborze i doborze, udzielaną przez bardziej doświadczone koleżanki i kolegów. Kilka osób ze Stowarzyszenia znam, ponieważ razem strzelamy w Klubie ;)
Mieszkam w niewielkiej wioseczce obok Alwerni - w Rozkochowie.
Z zawodu jestem Elektroenergetykiem, pracuję w zawodzie. Do tego od lat zarobkuję też jako fotopstryk (i tutaj polecam się podczas imprez Kolekcjonerskich, gdy będę dostępny, jako fotokronikarz ;) )

Pozdrawiam wszystkich Użytkowników i do zobaczenia (lub przeczytania ;) )

Leszek.

zajarek

Witam!
Jestem Jarek. Mieszkam niedaleko Olkusza. Bronią interesuję się odkąd pamiętam. Jestem aktywnym członkiem klubu strzeleckiego, posiadam paten i licencję strzelectwa sportowego. Posiadam broń palną i zezwolenie oczywiście.
Militariami interesuję się  od wiek wieków. Chciałbym wstąpić w szeregi małopolskiego stowarzyszenia miłośników broni. Ze stowarzyszenia znam kilka osób (których to serdecznie pozdrawiam), strzelam z nimi w klubie.
Pozdrawiam Wszystkich miłośników broni!!! :) 8)

WTK

Witamy zajarka. Znam go osobiście. Wszystko co napisał to "świnta prawda" i do tego jest fajny gość ;)

pajakt

Witam wszystkich miłośników broni!

Jestem czterdziestu trzech lat już prawie byłym żołnierzem. Moją ulubioną bronią jest czołg T-72M1, ale zakupu nie planuję :D Na niej jednak w dziewięćdziesiątych latach zdobywałem swoje pierwsze uzbrojeniowe szlify więc sentyment pozostał. Teraz broń to dla mnie po prostu narzędzie, które tak jak młotek powinno być w każdym domu. Przecież wiadomo, że są sytuacje kiedy bez młotka ani rusz.

pozdrówka

pajakt

bartos061

Witam kolegę po fachu, choć innej specjalności ;)

morg

Witam wszystkich, aktualnie jestem żołnierzem a zamiłowanie do broni przejawiało się u mnie od dzieciństwa. Aktualnie strzelam dynamicznie oraz "dziele się moja wiedza i umiejętnościami strzeleckimi z innymi"

Pozdrawiam

DeGie

Czołgiem!
Mieszkam w Chrzanowie, bronią jak każdy normalny chłopak interesuję się od dziecka, stan wojenny spędziłem z moją ulubiona dubeltówką w dłoniach, bo ojciec powiedział, że będzie wojna. Jestem po zdanym patencie, czekam na papiery i składam pozwolenie o Tygrysa i Flaka 88 - to na początek ;) Zawodowo zajmuję fotografią i produkcją filmów, zresztą wraz z wspólnikiem z tego forum (Dżulieta, skąd wziąłeś pomysł na taki nick hehehe no dobra nie mów i tak jesteś super, Ty i twój Nick :D), bardzo chętnie zrobimy jakiś reportaż z imprezki ;)
Pozdrawiam i do zobaczenia w terenie ;)

Pablo_x22

Witam !

Jestem Paweł, z okolic Oświęcimia. Bronią i ogólnie pojętym strzelectwem zainteresowany od "młodego".
Oczywiście początkowo bardziej pneumat - od kilku lat zarażony bronią palną przez kolegę z klubu zgłębiam tajniki na poważnie.
Jestem również członkiem klubu strzeleckiego, posiadam patent i czekam na licencję. Jeżeli chodzi o sprzęt - to niestety nie mam jeszcze czym się pochwalić,
ale mocno wierzę w to, że niebawem uda mi się to zmienić.

Pozdrawiam Wszystkich miłośników broni !

MAC

Witam wszystkich!

Mam na imię Marcin i mieszkam w Niemczech w Norymberdze. Militariami interesuje się od dziecka. Głownie interesuje się platformą Ar-15 i jej początkami z NAMu . Wszystko zaczęło się od deko m16 a skończyło się za sprawą użytkownika UESa na konkretnym rozwinięciu pasji. Posiadam zdany patent w Niemczech i pracuje nad Polskim. Chce wstąpić do stowarzyszenia żeby pogłębiać swoją wiedze i wymieniać się doświadczeniami oraz pomocą.

Pozdrawiam

UES

MAC.
Nareszcie zawitałes...

Poinformuj prosze wszystkich czym się trudnisz.
Może ktoś będzie potrzebował pomocy...takiej jak ja potrzebowałem.

MAC

Cześć kolego!

Skoro już wspominasz o tym to mogę pomóc członkom w zakupach w Niemczech, tłumaczenie tekstów i pomoc w zawiłościach prawnych (nie jestem adwokatem). W Niemczech oprócz lufy i zamka wszystko jest dostępne od 18 lat, czy to będzie Colt m16 full auto czy Barett 50cal! Większość Niemców i sprzedawców nie wysyła za Granicę tu wtedy mógł bym ja pomóc. Jak będzie zainteresowanie to podam kilka linków sklepów gdzie maja ciekawy sprzęt kolekcjonerski w uczciwych cenach.

Kolas

Znam człowieka MAC, jest normalny i ma na to kwity :)
Pozdrawiam
Kolas

Artur82

Witam.
Nazywam się Artur, mieszkam w Piotrkowie Trybunalskim. Mam 34 lata, od dziecka interesuje sie militariami.
Powoli uczę się strzelania dynamicznego , nie sam oczywiście.

Pozdrawiam Artur

dolin

Witam wszystkich !

Nazywam się Mariusz, mam 31 lat. Aktualnie jestem w Krakowie.

twbolek83

bartos061

Witaj !

Kurde wyrzucaj plajsdiki ASG do śmietnika i kupuj porządne klamy  ;D