MSSiKM

Sklepy w Polsce - opinie

Zaczęty przez bartos061, 31 Marzec, 2015, 11:37:46

Poprzedni wątek - Następny wątek

bartos061

Postanowiłem założyć taki wątek.
Jako, że od dawana w sklepach bywam i to w różnych miastach i jakiś tam sobie pogląd wyrobiłem to chcę podzielić się tymi spostrzeżeniami.
proponuję dodawać opinie o sklepach - kto gdzie był i jakie ma doświadczenia.
Na wstępie dodam, że sytuacja od kilku lat się bardzo poprawiła. Kiedyś wchodząc do sklepu z bronią, było sie traktowanym dosłownie jak potencjalny złodziej. Po okazaniu pozwolenia sytuacja trochę się poprawiała ale też nie wiele. Dopiero kilkukrotna wizyta w sklepie coś zmieniała - a najlepiej to już po zakupie. Teraz jest o wiele lepiej ale niestety nie wszędzie.

Na początek na gorąco sklep AstroClassic:
https://www.astroclassic.pl/

Byłem tam w piątek po odbiór sprzętu.
Wrażenia jak najbardziej pozytywne. Aktualnie sklep bardzo nastawiony na kolekcjonerów i ma chyba obok Saquaro najwięcej nam do zaoferowania.
Obsługa bardzo miła - nie było problemów z zarezerwowaniem broni, potem z wcześniejszą zapłatą i kilkutygodniowa zwłoką z odbiorem.
Na miejscu również wszystko OK - kawa/herbata itd. Bez problemu zostałem zaproszony do ich magazynu gdzie mogłem sobie dokładnie wszystko obejrzeć a nawet rozłożyć. Wszystko grzecznie i "z pocałowaniem ręki".
Dojazd w miarę dobry - można z Krakowa dojechać na dwa sposoby:
1. Drogą na Sandomierz
2. A4-ką
Wybrałem pierwszą opcje bo na autostradzie mój smok by spalił 2 x tyle. A tak pojechałem na spokojnie i byłem na miejscu dokładnie w 2h.
Firma ma też drugi sklep w Poznaniu ale tam nie bylem.
Drobnym minusem może być broń na stronie internetowej bo na dobrą sprawę nie wiadomo czy jest dostępna w Trnobrzegu czy w Poznaniu(choć zazwyczaj tu i tu)
Szybki telefon lub e-mail wyjaśnia szybko sprawę.
Kontakt zresztą bardzo dobry.
W skali 0 - 10 daję najwyższą ocenę "10"POLECAM!

Na targach w Sosnowcu będzie można obejrzeć ich asortyment.

WTK

No, faktycznie niezły asortyment. Zaskoczyli mnie samopowtarzalną pepeszą. Nie wiedziałem, że coś takiego jest.

bartos061

Oglądałem egzemplarz który jeszcze im został. Akurat ta sztuka wyglądała nie szczególnie - Prawie jak by była robiona z wykopka.
Ale ogólnie ciekawy sprzęt.

Kolas

Oglądałem ten sklep ostatnio, jak będe miał jakiś luz w gotówce to to jest moje: https://www.astroclassic.pl/Pistolet-samopowtarzalny-STERLING-MK4-kal-9mm-Para/1847/   :) jestem w tym zakochany od lat :)

A apropo wątku zamawiałem niedawno w http://www.4shooter.com/

Ceny nie są powalające ale obsługa jak najbardziej OK, POLECAM.
Pozdrawiam
Kolas

adrian1

Z racji faktu iż jestem od niedawna posiadaczem glocka postanowiłem podzielić się krótkimi wrażeniami odnośnie sklepu Gunshelp ( http://gunshelp.com/ ) w którym to zakupiłem swojego klocka.

1. ciężki dojazd - sklep jest ukryty w jakimś kompleksie magazynowym przy ul. Półłanki w Krakowie. Wjeżdżając na teren obiektu, sklep należy szukać objeżdżając magazyn po lewej stronie
2. sklep Gunshelp jest jakby ukryty w sklepie taiwangun, który sprzedaje repliki i akcesoria do ASG
3. obsługa całkiem niezła i nawet otrzymałem małą zniżkę przy zakupie
4. amunicja kosztowała mnie 90 gr. za sztukę podczas gdy w knieji chcą złotówkę za tą samą pestkę ;)
5. niestety odniosłem wrażenie że gdy idziesz kupić broń to musisz to zrobić na zasadzie podejścia do lady i krzyknięcia "chcę kałacha" - musisz być konkretnie nastawiony na produkt, który chcesz kupić - nie widziałem tam żadnej wystawy, nie odczułem aby była możliwość sprawdzenia poszczególnych klamek ( a może się rozmyślę i kupie coś innego). Po prostu składam zamówienie a sprzedawca idzie do magazynu i przynosi mi konkretny sprzęt. W knieji jest inaczej.
6. Po za tym wszystko jak najbardziej w porządku. Sklep jest otwarty chyba w 3 dni w tygodniu ale jak zadzwonisz wcześniej to możesz przyjść także w dni zamknięte - ogromny plus ;)

PilotHN

Proponuję Ci się wybrać do Pionek. Dawne zakłady amunicyjne, budybki pochowane w krzakach a całość solidnie zarośnięta, drogi nieoznakowane... Tam trafić (Alfa Sp. z o.o.) to sztuka, bez pilota przez telefon pewnie byłoby trudno (bartos potwierdzi) :)

gutek

Gunshelp to chyba przede wszystkim rusznikarnia. Pewnie dlatego tak to wygląda. Ale właściciel i pracownicy znają bardzo dobrze temat. Polecam

WTK

Ja akurat robiłem zakupy w taiwangunie. Nie, nie zostałem fanem ASG. Od jakiegoś czasu bawię się w IPSC, a ładownice u nich były tańsze niż te "prawdziwe" do IPSC. Zresztą zainteresowni wiedzą, że czasem można do "prawdziwej" broni kupić coś od ASG i pasuje. Fakt, że sklep jest nieco zakonspirowany. To, że pod tym samym adresem mieści się także Gunshelp dowiedziałem się później. To pokazuje jak bardzo zakonspirowany jest z kolei Gunshelp ;D
A przy okazji, Adrian, kupiłeś czwartą generację? Różne słyszałem opinie, a do IPSC chciałbym właśnie klocka kupić...

adrian1

Przed zakupem klocka starałem się dowiedzieć jak najwięcej odnośnie tego czy inwestować w czwartą generację czy w trzecią.

Ja po pewnym czasie jednak zdecydowałem się na 3 generację.

Tu cię zmartwię WTK
nie ma jasno sprecyzowanej opinii na temat 4 generacji
słyszałem na glocka 4 gen dobre i złe informacje, jednak niektórzy znajomi posiadacze 4 gen nie chcą niczego złego powiedzieć na temat tej generacji - w internecie jest zgoła inaczej. Może to wynik po prostu słabego poznania tej generacji. Ja po namysłach zdecydowałem się na 3 gen ponieważ czytając o doświadczeniach z 4 generacją odniosłem wrażenie że glock powoli zaniża standardy wytwarzanej broni idąc w kierunku przysłowiowej zabawki produkowanej w chinach ;) . Może to jest mylne wrażenie - nie sprawdzałem glocka 4 generacji - tylko czytałem.

PS.
Sprężynę podwójną podobno można łatwo dokupić do 3 gen.

a tu małe nawiązanie do tematu http://bron.iweb.pl/viewtopic.php?t=131798&view=next
Pozdrawiam

dam1an01

Ja nie mam wyrobionej konkretnej opinii o żadnym sklepie, jako że zazwyczaj to były jednorazowe zakupy i nie napotkałem żadnych przeszkód. Jedyny sklep, z którego zamówiłem więcej niż jeden raz, to www.mroweczka24.pl i tutaj też wszystko przebiegło szybko i sprawnie.