MSSiKM

[K] Kupie AK / AKM / AKMS

Zaczęty przez Kolas, 23 Styczeń, 2017, 14:23:47

Poprzedni wątek - Następny wątek

Kolas

Jak w temacie, kupie AK / AKM / AKMS, może być polski, może być ruski, ważne żeby był 7,62 w drewnie i fajnie wyglądał.
Pozdrawiam
Kolas

WTK

Kolas

Pozdrawiam
Kolas

WTK

Widziałeś to: http://www.deasarms.sk/index.php?route=product/product&product_id=1095 ?
Szybkie pytania: czy ciągle na stanie, czy da się przywieźć, czy ma to sens i czy warto...

Kolas

Pozdrawiam
Kolas

WTK

Ja sam nie wiem. No i nie wiem czy ściągnięcie by było trudne i czy warto. Ktoś wie? W każdym razie, jeśli to jeszcze nie jest jasne, ja także chcę kupić Kałaszka, a moje oczekiwania są wręcz idealnie zbieżne z tym co napisał Kolas w pierwszym poście. Nie interesują mnie Jacki, Tguny itp. Tak więc akcja "Kałach poszukiwany" rozpoczęta ;D Wiem, dawniej nie było kłopotu, ale u mnie był kłopot z kasą...

franek

Cytat: WTK w 18 Sierpień, 2017, 08:56:54
Ja sam nie wiem. No i nie wiem czy ściągnięcie by było trudne i czy warto. Ktoś wie? W każdym razie, jeśli to jeszcze nie jest jasne, ja także chcę kupić Kałaszka, a moje oczekiwania są wręcz idealnie zbieżne z tym co napisał Kolas w pierwszym poście. Nie interesują mnie Jacki, Tguny itp. Tak więc akcja "Kałach poszukiwany" rozpoczęta ;D Wiem, dawniej nie było kłopotu, ale u mnie był kłopot z kasą...

Ze Słowacji nie powinno byc kłopotu ze ściągnięciem. Ale tam też jakoś wymiotlo. Przynajmniej w sklepach które znam.
Nie wykluczałbym Tguna*   przynajmniej TGUN-F to solidny kawał żelaza w drewnie .... (mój akurat nie ma logosów i dzwonków tylko (11)  )

YONIA

eeeeee  to chyba nie aktualne ? :)))))))))))

WTK

Niniejszym czas zamknąć ten wątek, bo obydwaj już możemy się cieszyć swoimi kałaszkami. Nie wiem co prawda czy Kolas już fizycznie swego ma, ale ja mam 8)

AdamH

Witek, pochwal się co kupiłeś.

WTK

AKM, (niestety AK to już marzenie ściętej głowy), radomski z 67 roku. Przeszła mi koło nosa taka okazja (AKMŁ, radomski, ze wszystkim co fabryka dała, łącznie z instrukcją obsługi i amunicją na start), że jeszcze jestem zły >:( No ale byłem drugi w kolejce...

bartos061

Eeeee tam - pojawiają się AK !
Tu był kilka dni temu:
http://bron-i-amunicja.armybazar.eu/pl/bron-dluga/aks-47-id72726/
Przywrócić oryginalny wygląd i będzie !
Cena była 3000 PLN

AdamH

Kurcze, ale zgwałcony ten kalach z ogłoszenia ;D. AK może i trudno, ale można kupić RPK, tyle że to nie Radomiak.

WTK

Ale numer, przeglądałem armybazar, ale jakoś nie zauważyłem. Ale fakt, strasznie zgwałcony ;) no i daleko.

Kolas

zajebisty byl
akms juz kupilem, ale AKS albo ze stała kolbą AK wciąż chętnie kupie więc wątek neich będzie aktualny
Pozdrawiam
Kolas

bartos061

Zgwałcony - ale nie na stałe. Przywrócenie do konfiguracji fabrycznej zamknęło by się w około 100 PLN

Kolas

sciagniecie farby to nie problem
Pozdrawiam
Kolas

bartos061

No nie problem. Jeszcze tylko  nakrętka na gwint i kolba.
I gotowe

Kolas

widzialem to, worksa nie kupie, tak samo zadnego tguna, jacka czy innego gowna
Pozdrawiam
Kolas

bartos061

Wiem że ty nie kupisz  ;)   - zresztą już sprzedane.
Na 95% jestem pewien, po zobaczeniu lepszych zdjęć - że Tguny - to normalna wojskowa produkcja - pozbawiona tylko ciągłego.
Gorzej z WORKS-ami ! - te to totalne składaki.

Kolas

http://sklepsnajper.pl/?p=606

teraz niech se je w DUPE wsadza jak z witkiem juz kupilismy

tak tguny to normalne przerobione na semi ale po ch... daja te pedalskie oznaczenia? psuja tym caly wizerunek karabinka

swoja droga ciekawe czy sa zgodne numerycznie
Pozdrawiam
Kolas

Kolas

wszystkie sa chyba obite worksem albo tgunem, i to na pol karabinu, rece opadaja, jakos inne rusznikarnie potrafia robic dyskretne napisiki w roznych skrytych miejscach
Pozdrawiam
Kolas

bartos061

To te same ;-) w snajperze ;-) tylko już trochę droższe  ::)
Były tylko dwa takie - reszta to Worksy składane przez Tobysa i jeden przez Hansa :-)

Tguny zgodne numerycznie - a po co debile nabili nowe swoje numery w 2014 roku - jak już było można kupować przerabianą broń to CH G W

Kolas

no nie rozumiem tego, gunservis daje malutki numerek od spodu jako ze ejst na semi i juz, inni musza spierdzielic klame, tam poprostu ktos mysli kolekcjonersko a innym sie wydaje ze zostali wielkimi producentami broni
Pozdrawiam
Kolas

Kolas

oo fajny, to bym przyjal ale szkoda ze nie ma za co :)
Pozdrawiam
Kolas

Kolas

Pozdrawiam
Kolas