MSSiKM

11.11 Bukowno - Otwarte Zawody z okazji Święta Niepodległości

Zaczęty przez PilotHN, 22 Październik, 2012, 10:16:32

Poprzedni wątek - Następny wątek

PilotHN

Klub Strzelecki LOK Lokus w Olkuszu serdecznie zaprasza na Otwarte Zawody z okazji Święta Niepodległości. Zawody odbędą się 11 listopada (niedziela) na strzelnicy klubowej w Bukownie, start o 11:00. Jest to stała pozycja klubowego kalendarza i odbywa sie corocznie.
Konkurencja: Pistolet sportowy. Po zawodach strzelanie rekreacyjne i gorący poczęstunek. Na najlepszych zawodników czekają pamiątkowe puchary i dyplomy.

WTK

Nie mówię, że deklaruję swoją obecność, to się zobaczy ale chocby na przyszłość warto wiedzieć. Czy da się tam jakoś sensownie dojechać od strony Trzebinii? Mi z Zabierzowa by było chyba najprościej a na mapach nieszczególnie to wygląda :/ Mam nadzieję, że jest tam broń obiektowa? Na razie (mam nadzieję, że tylko na razie) jestem nieuzbrojony.

PilotHN

Da się, nie ma problemu. Trzeba się kierować na Bukowno od strony ul. Mazaniec w Olkuszu. Jadąc od Trzebinii można dojechać do wiaduktu przed centrum i przed nim skręcić w lewo. http://militaria.malopolska.pl/forum/index.php?topic=31.msg160#msg160. Masz tu wszystko obfocone. Ale to dalsza droga.

Można ja skrócić skręcając przed Olkuszem w lewo w miejscowości Żurada. Droga biegnie w dół i kończy się na innej, gdzie należy skręcić w prawo. Wieś się kończy jakieś 1,5 km dalej i za krótkim (500 m) lasem dojeżdżamy do punktu ze zdjęcia (droga po lewej, nie oznaczona strzałką) 3 i skręcamy ostro w lewo. Dalej jak we wspomnianym temacie.
Zerknij na jutubę, ktoś kiedyś nakręcił drogę Trzebinia-Olkusz, zobaczysz gdzie można skręcić.

Do Bukowna można też dojechać od strony Sierszy/Myślachowic przez Czyżówkę, ale nie znam dobrze tej drogi, a w samym Bukownie kończy ul. Mostową. Trzeba kierować na ul. Zielka, dalej w 1 Maja i za drogą w las. Na pierwszym ostrym zakręcie w lewo (w lesie) jest wjazd do Domu Seniora i strzelnicę.

Broń będzie. Margolin. Być może zrobimy jeszcze kros z karabinków na stojąco, bo na leżąco już za zimno.